فهرست مطالب

فصلنامه مهندسی معدن
پیاپی 51 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی ظهرابی، حامد ملا داوودی*، مهدی ذوالفقاری، کمیل بور صفحات 1-16
    با افزایش نیاز های متعدد بشر، سازه های سنگی با کاربرد های متنوع معدنی، نفتی، عمرانی، دفاعی و هسته ای به کار گرفته شده است. این نیاز موجب افزایش ابعاد و عمق سازه های زیرزمینی شده که شرایط حاکم بر بارگذاری آنها معمولا موجب گسترش ناحیه تخریب پیرامون فضای زیرزمینی می شود. شناخت رفتار غیر الاستیک سنگ تخریب شده در برگیرنده سازه های سنگی به ویژه پس از مقاومت حداکثر برای تحلیل پایداری سازه سنگی لازم است. روش های مبتنی بر مکانیک خرابی ویژگی های رفتار سنگ چون کاهش ظرفیت باربری پس از مقاومت حداکثر و زوال صلبیت الاستیک را به خوبی در نظر می گیرد. به طور کلی با دو رویکرد پدیدارشناسانه و ریزمکانیکی می توان خرابی سنگ را تشریح و تفسیر کرد. در این تحقیق به دلیل کارایی بیشتر مدل های خرابی ریزمکانیکی در برقراری ارتباط بین رفتار ریز مقیاس و بزرگ مقیاس سنگ از مدل های خرابی ریزمکانیکی استفاده شده است. در این مقاله، مدل خرابی ریزمکانیکی برای ریزترک های اصطکاکی بسته و باز با در نظر گرفتن کوپل بین لغزش اصطکاکی و بروز خرابی مورد بررسی قرار گرفته است. ازاینرو، ابتدا مفاهیم پایه مکانیک خرابی ریزمکانیکی ارایه شده است. برای محاسبه تانسور تاثیر از الگوی همگن سازی پونته کاستاندا و ویلیس استفاده شده است. سپس فرمول بندی این مدل در محیط برنامه نویسی نرم افزار FLAC کدنویسی شد و مدل رفتاری پلاستیک-خرابی ریزمکانیکی توسعه داده شده در محیط نرم افزار استفاده عملی شد. به منظور اعتبار سنجی مدل توسعه داده شده در مقیاس آزمایشگاهی، از آزمایش مقاومت فشاری تک محوره انجام شده بر روی سنگ آهک مارنی سازند پابده به عنوان مبنا استفاده شد که مدل عددی با نتایج آزمایشگاهی تطابق قابل قبولی داشت.
    کلیدواژگان: خرابی ریزمکانیکی، همگن سازی، شکست سنگ ترد، شبیه سازی عددی
  • محمد حاجی عزیزی*، محمدحسین تابان، رسول قبادیان صفحات 17-25
    استفاده ی گسترده از فضاهای زیرزمینی به عنوان شاخصی برای توسعه یافتگی در کشورهای مختلف است. یکی از روش هایی که برای طبقه بندی توده سنگ استفاده می شود ، سیستم Q است. سیستم Q به پارامترهایی نظیر نشانه ی کیفی سنگ، دسته درزه، زبری درزه، دگرسانی درزه، آب زیرزمینی و ضریب کاهش تنش وابسته است که همواره در دسترس نیستند. گاهی مواقع دسترسی به کلیه پارامترهای سیستمQ به دلیل زمان بر وهزینه بر بودن، امکان پذیر نیست. هدف از این مقاله به دست آوردن مقدار شاخص کیفیت سنگ در سیستم Q با استفاده از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار بر آن است. بدین جهت، با استفاده از روش تحلیل پیرسون و توسط نرم افزار SPSS ، موثرترین پارامترها در سیستم Q شناسایی می شوند که در این راستا سه مدل برای تعیینQ انتخاب شد. مدل های اول و دوم دارای سه پارامتر ورودی و یک پارامتر خروجی و مدل سوم دارای چهار پارامتر ورودی و یک پارامتر خروجی است. سپس با استفاده از رگرسیون چند متغیره، رابطه ای برای پیش بینی مقدار Q با استفاده از موثرترین پارامترها پیشنهاد گردیده است. برای این منظور از 140 داده ی تجربی استفاده شده و صحت نتایج بدست آمده به وسیله 34 داده ی آزمون مورد بررسی قرار گرفته است. تعیین مقدار Q با استفاده از سه و یا چهار پارامتر به جای شش پارامتر که بیشترین تاثیرگذاری را دارند، نوآوری این مقاله است. Q در محدوده ی 001/0 تا 25 ارزیابی شده است. مقایسه ی نتایج حاصل از رابطه ی پیشنهادی و مقادیر واقعی بدست آمده از اندازه گیری های صحرایی، نشان از تطابق خوب این نتایج با یکدیگر دارند. نتایج نشان می دهد که مدل دوم با ضریب همبستگی 0.81 برای داده های اولیه و 8/0 برای داده های آزمون و جذر میانگین مربعات خطای 68/2 برای داده های اولیه و 55/2 برای داده های آزمون بهترین عملکرد را دارد.
    کلیدواژگان: تونلسازی، طبقه بندی سیستم Q، رگرسیون چندمتغیره، شاخص کیفیت توده سنگ
  • حسین حمداد فرامرزی، رضا شکورشهابی* صفحات 26-39
    پیاده سازی رویکردهای شبیه سازی حالات مختلف عدم قطعیت پارامترهای کلیدی، در برنامه ریزی تولید معادن، ضمن افزایش دقت خروجی های مرحله طراحی، موجب حداکثر سازی ارزش خالص فعلی طرح نهایی استخراجی با درجه اطمینان بالا می گردد. رویکرد "حداکثر پتانسیل بالادست و حداقل ریسک پایین دست" ازجمله ابزارهای محاسباتی کاهش ریسک عدم قطعیت عیاری در برنامه ریزی تولید معادن است. بر مبنای این رویکرد، در طرح انتخاب شده نهایی، دستیابی به معیارهای اقتصادی کلیدی معدن با هرگونه توزیع عیاری ذخیره محقق گردد و هم زمان با کاهش ریسک عدم تحقق معیارهای ارزیابی طرح، پتانسیل های بالادست ذخیره از جمله احتمال بیشتر بودن ذخیره از میزان پیش بینی شده، رعایت شود. در این تحقیق با توجه به حساسیت بالای میزان ذخیره استخراجی معادن رگه ای به پارامترهای مدلسازی و نیز توجیه اقتصادی به فاکتورهای فنی و اقتصادی تولید، تغییراتی در معیارهای ارزیابی تکنیک مذکور برای ذخیره مس رگه ای تکنار ، ابتدا 10 مدل مختلف توزیع عیاری ذخیره با ابزار شبیه سازی گوسی در نرم افزار دیتاماین ساخته شد و با ایجاد پیت های لانه ای برای هر مدل عیاری به کمک الگوریتم لرچ-گروسمن و بهینه سازی محدوده های نهایی استخراجی در نرم افزار ویتل به عنوان رویه های پیت ایجاد گردید. سپس با قرارگیری هر توزیع عیار شبیه سازی شده درون رویه پیت های دیگر به عنوان سناریوهای مختلف محدوده و توزیع عیار معدن، محاسبه پتانسیل بالادست و ریسک پایین دست در طرح های واجد شرایط بر اساس دو معیار فنی و اقتصادی تامین 95 هزار تن خوراک سالیانه با احتمال تحقق 80 درصد و همچنین توانایی بازگشت سرمایه 1/3 میلیارد تومان هزینه توسعه فاز دوم خط فرآوری انجام گرفت و طرح 2 به عنوان طرح اولویت دار انتخاب شد. ذخیره قابل استخراج معدن برابر 71 هزار تن با عیار متوسط 52/0 درصد مس برآورد گردید که در مقایسه با 375 هزار تن پیش بینی شده در طرح پیشین بر مبنای ذخیره توده ای این معدن بسیار کمتر است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی تولید معادن، پتانسیل بالادست-ریسک پایین دست، ریسک عدم قطعیت عیاری، مس تکنار
  • شکوفه رحیمی، مجید عطایی پور*، حسن مدنی صفحات 40-51

    پیش بینی انتشار گاز زغال قبل از استخراج بسیار دشوار است زیرا به فاکتورهایی از جمله زمین شناسی، جغرافیایی و بهره برداری (عملیاتی) بستگی دارد. گازخیزی، یکی از مهم ترین پارامترهای ارزیابی انتشار گاز در لایه زغال سنگ در طول استخراج و پس از آن است. مهمترین هدف از بررسی مطالعات گازخیزی، تعیین حجم گازی ست که در اعماق مختلف، به هنگام استخراج زغال از آن متصاعد می شود زیرا محاسبات مربوط به حجم هوای لازم برای تهویه معادن زغال، به طور عمده براین اساس انجام می گیرد. مقادیر زیاد گاز آزاد شده در طول استخراج معدن موجب نگرانی در مورد جریان هوای کافی برای تهویه و ایمنی کارگران می شود. از این رو، عملکرد سیستم تهویه برای یک معدن زیرزمینی بسیار مهم است. دراین مقاله، ابتدا عدم قطعیت گازخیزی در یک لایه زغال سنگ بررسی می شود که از داده‎های مرکزی 64 گمانه اکتشافی استفاده شده است. بعد از شناسایی لایه های مهم زغال سنگ از نظر انتشار گاز، مدلسازی واریوگرام برای گازخیزی انجام شد تا توزیع تعریف شود. شبیه سازی های متوالی برای ارزیابی تصادفی گازخیزی انجام شدند. سپس روشی برای پیش بینی انتشارگاز بر اساس روش شبیه سازی تصادفی، مونت کارلو ارایه شده است. تجزیه و تحلیل عوامل موثر بر انتشار گاز نشان داد که شش عامل تاثیر عمده ای بر روی آن دارند. به این منظور شش عامل برای پیش بینی انتشار گاز انتخاب شده که شامل گازخیزی لایه اصلی، ضخامت لایه اصلی، آهنگ پیشروی، آهنگ تولید، گازخیزی لایه های مجاور، ضخامت لایه های مجاور است. نتایج نشان می دهد که مدل ارایه شده، برای استفاده در یک معدن زیرزمینی زغال برای تعیین مقدار گاز منتشر شده و تهویه مناسب دقت کافی دارد. همچنین مقدار پیش بینی شده اساسا با مقدار واقعی سازگار و روش پیش بینی انتشار گاز بر اساس تیوری عدم قطعیت قابل اعتماد است و همچنین روشی مناسب برای پیش بینی و ارزیابی انتشار گاز زغال سنگ در آینده می باشد.

    کلیدواژگان: انتشار گاز زغال، شبیه سازی مونت کارلو، پیش بینی، شبیه سازی زمین آماری، عدم قطعیت گازخیزی
  • بابک سهرابیان* صفحات 52-67
    در روش کریجینگ وزن دهی به هر نمونه با توجه به ساختار فضایی متغیر، بر اساس فاصله از نقطه تخمین و بدون توجه به مقدار نمونه ها صورت می گیرد. این مشکل کریجینگ لزوم استفاده از روش های جدید همچون کاپیولای فضایی که در آن هم مقدار متغیر ناحیه ای و هم فاصله از نقطه تخمین در تعیین وزن موثر است را نشان می دهد. در این مطالعه، ترکیبی از کاپیولاهای ارشمیدسی کلیتون و گامبل در توصیف ساختار فضایی دو مجموعه داده یکی حاوی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی شبیه سازی شده از یک معدن سنگ آندزیت و دیگری حاصل از مغزه گیری از یک کانسار مس پورفیری، مورد استفاده قرار گرفته است. کاپیولای ترکیبی قادر به توصیف انواع ساختارهای فضایی با همبستگی نامتقارن دمی بالا و پایین در گام های مختلف بوده است. آزمون اعتبارسنجی متقابل به روش جک نایف نشان دهنده عملکرد بهتر کاپیولا نسبت به کریجینگ معمولی بوده، به طوری که برای بیشتر متغیرها میانگین داده ها به خوبی توسط روش کاپیولا تخمین زده شده است. ضریب همبستگی نتایج تخمینی کاپیولا و مقادیر واقعی بزرگتر از مقادیر متناظر در تخمین کریجینگ بوده است. خطای میانگین مربعات در روش کاپیولا خیلی کمتر از روش کریجینگ بوده و نمودار پراکندگی مقادیر تخمینی در مقابل مقادیر واقعی، نشانگر نزدیکتر بودن توزیع نتایج کاپیولا به توزیع داده ها است. عملکرد کریجینگ تحت تاثیر توزیع متغیرها بوده، به طوری که با افزایش مقدار مطلق چولگی، از کارایی این روش به شدت کاسته شده است. بعلاوه، در روش کریجینگ، صحت و دقت تخمین ها با افزایش اثرقطعه ای، کاهش یافته است. در مقابل، توزیع داده ها و مقدار اثرقطعه ای، تاثیر به مراتب کمتری در عملکرد کاپیولا داشته است. به علت انعطاف پذیری زیاد توابع کاپیولا در توصیف ساختار فضایی و نتایج بهتر این روش نسبت به کریجینگ معمولی، استفاده از کاپیولا در تخمین زمین آماری که باعث بهبود برآوردها و در نتیجه ارزیابی اقتصادی بهتر در معادن می گردد، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کاپیولا، کریجینگ، ساختار فضایی، وابستگی دمی
  • مجید یونسی*، ابوالفضل جمالی، سید مجتبی مرتضوی صفحات 68-78
    در پی کاهش منابع آب تازه و نیاز روزافزون جامعه به این منابع، کاهش مصرف آب تازه در صنایع به ویژه صنعت مس مورد توجه می باشد. بدین منظور علاوه بر بازیافت آب، استفاده از آب دریا و آب شیرین شده دریا به عنوان گزینه های جایگزین می تواند مطرح باشد. از آنجایی که بیشترین مصرف آب در فرآوری کانی های سولفیدی مس و مولیبدن در واحد فلوتاسیون می باشد لذا هدف از این تحقیق بررسی تغییرات کیفیت آب در کارایی واحد فلوتاسیون رافر می باشد. نتایج نشان داد که در شرایط عملیاتی مشابه، استفاده از آب دریا موجب کاهش بازیابی کانی های سولفیدی مس از 2/89 درصد به 8/68 درصد می شود. این در حالی است که بازیابی فلوتاسیون در هنگام استفاده از آب شیرین شده دریا (89/80 درصد) نزدیک به بازیابی در هنگام استفاده از آب زیرزمینی (20/89 درصد) می باشد. همچنین بازیابی مولیبدن در هر دو حالت به حدود 100 درصد رسید در حالی که این مقدار برای آب دریا 59 درصد بوده است. بنابراین استفاده از آب شیرین شده دریا می تواند جایگزین مناسبی برای آب های زیرزمینی (شرایط فعلی) باشد.
    کلیدواژگان: فلوتاسیون مس و مولیبدن، آب شیرین شده دریا، آب دریا، آب زیرزمینی
  • سیروس سپیدبر، مجتبی قربان نژاد، محمدرضا گرمسیری* صفحات 79-86

    امروزه یکی از چالش های بسیار مهم در صنایع معدنی، فراوری کانسارهای پیچیده است. در فراوری سنگ آهن، فراوری ماده معدنی با محتوای گوگرد بالا چالش بسیار مهمی است. از اینرو اصلاح مدارهای فراوری برای پرعیارکنی گونه با گوگرد بالا ضروری است. در این پژوهش، بکارگیری آسیاکنی مجدد (Regrinding) در مدار فراوری سنگ آهن با هدف کاهش ابعاد ذرات و در نتیجه بهبود کیفیت کنسانتره در کارخانه خط 4 شرکت معدنی و صنعتی گل گهر مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور استفاده از دو طرح چیدمان مدار شامل استفاده از آسیاکنی مجدد پس از جداکننده های مغناطیسی شدت بالا (رافر، کوبر) و شدت پایین (ریکلینر) مطالعه شد. برای ارزیابی نتایج دو طرح چیدمان مدار، عیار آهن و گوگرد، بازیابی وزنی و بلین کنسانتره در نظر گرفته شد. همچنین تاثیر ابعاد ذرات در بازه های ابعادی با d80 معادل با 38، 45، 63 و 80 میکرون در دو چیدمان مورد بررسی قرار گرفت تا ابعاد ذرات بهینه مشخص شود. نتایج نشان داد که ابعاد ذرات مطلوب برای کاهش محتوای گوگرد 80-63+ میکرون است. همچنین در صورت استفاده از آسیای مجدد پس از کوبر عیار آهن، بازیابی وزنی و بلین بالاتری بدست می آید درحالیکه با استفاده از آسیای مجدد پس از ریکلینر عیار گوگرد کمتری حاصل می شود.

    کلیدواژگان: فراوری سنگ آهن، آسیاکنی مجدد، تیپ گوگرد بالا، چیدمان مدار، گل گهر
|
  • Mehdi Zohrabi, Hamed Moladavoodi *, Mehdi Zolfaghari, Kemeil Bor Pages 1-16
    Understanding the non-elastic behavior of demolished rock in the rock structures, especially after maximum resistance, is required for the stability analysis of the rocky structure. Mechanical failure theory is a method for analyzing the behavior of rocks, especially after maximum resistance. Methods based on fracture mechanics consider the behavior of the rock well, such as reducing load capacity after maximum resistance and elastic rigidity. In this research, a microstructural failure model for open and closed friction microcrack is considered, taking into account the coupling between frictional slip and damage. Therefore, the basic concepts of mechanical mechanics failure are presented first. To calculate the effect tensor, the Ponte-Castaneda and Willis (1995) homogenization pattern has been used. Then, the formulation of this model was coded in FLAC software environment and the micromechanics damage behavior model developed in the FLAC software environment was called as a new behavioral model. In order to use the developed model and validate it on a laboratory scale, a axial compressive strength test on limestone was used as the basis, and its results with acceptable numerical model were acceptable.
    Keywords: MicroMechanical damage, Homogenization, brittle rock failure, numerical simulation
  • Mohammad Hajiazizi *, Mohammadhosein Taban, Rasul Ghobadian Pages 17-25
    The extensive use of underground spaces is an index of development in countries. Choosing the right supporting system to achieve a safe and stable space is an important issue in tunnel construction. One of the methods used to classify rock masses is the Q-system. The Q-system depends on rock quality designation, joint strength, joint roughness, joint alteration, groundwater, and stress reduction factor, which are not always available. Sometimes it is not possible to access all the parameters of the Q-system due to time and cost. This paper aims to obtain the value of the rock quality index in the Q system using the most important parameters affecting it. Therefore, using the Pearson analysis method and SPSS software, the Q-system's most effective parameters are identified. In this regard, three models were selected to determine Q. The first and second models have three input parameters and one output parameter, and the third model has four input parameters and one output parameter. Using multivariate regression, a relationship to predict the Q-value using the most effective parameters is proposed. For this purpose, 140 experimental data were used, and 34 test data checked the results' accuracy. Determining the Q-value using three or four parameters instead of the six most effective parameters is the novelty of this paper. Comparing the results of the proposed relationship and the actual values obtained from the field measurements show that these results are in good agreement with each other. The results show that the second model with a correlation coefficient of 0.81 for the initial data and 0.8 for the test data and the root mean square error of 2.68 for the initial data and 2.55 for the test data has the best performance.
    Keywords: tunneling, Q-System, Multi Variable Regression, Rock Mass Quality Index
  • Hosein Hamdad Faramarzi Pages 26-39
    Implementation the appropriate approaches to reducing the risk of uncertainties in Mine production planning process, maximizes net present value of extraction plan with high degree of confidence. In Maximum upstream potential/Minimum downside risk approach, the key economic factors in final plan, should be realized with any grade distribution of reserve. With reduction the risk of project evaluation factors as downstream, the upstream potential such as reserve tonnage must be realized at the same time. For implementation of this approach with some changes, in this study, 10 different grade distribution model of the copper vein reserve were simulated with a Gaussian simulation tool in Datamine software. At next step, after implementation of technical and economic parameters, the construction of nested pits for each simulated model as extraction plans and optimization performed with the Lerch-Grossman algorithm in Whittle software. Each plan were integrated into other designs obtained from simulated models. Then, the key parameter of each plan were calculated and some plans were eliminated. The calculation of upside potential and downside risks in remaining plans performed based on supplying of 95 thousand tons feed with an 80% probability of realization and the ability to return investment of 31 billion Rial that spent on the development of the second phase of the processing plant. Finally the high priority plan was selected. The mineable reserve in selected plan was estimated about 71000 tons with average grade of 0.25% copper, which is much lower compared to the 375000 tons that estimated in the previous studies.
    Keywords: Mine Production Planning, Upside Potential-Downside risk, Grade Uncertainty, Taknar copper mine
  • Shokofe Rahimi, M. Ataeepour *, Hasan Madani Pages 40-51

    Prediction of gas emission before mining is difficult since it depends on a number of geology, geographical, and operation factor. The gas content is among the most important parameters for the assessment of gas emission through the coal layer both during and after the mining operation. The most important objective followed by studying the gas content is to evaluate the volume of gas that will emit upon extracting the coal from different depths, as it comprises a fundamental basis for the calculation of the required air volume for ventilating the coal mine. The large amounts of gas released during mining present concerns about sufficient airflow for ventilation to ensure worker safety. Hence, the functions of mine ventilation system are vital for an underground mining system. In the present study, the central data from a total of 64 exploratory boreholes was utilized. Once finished with identifying the most important coal layers in terms of gas emission, the variogram modeling as performed to define the distribution of the gas content across the coal layer. Subsequently, simulations were performed to stochastically assess the gas content. So, an approach is provided for the prediction of gas emission based on a random simulation method, Monte-Carlo Simulation (MCS). For this purpose, six factors are selected for predicting methane emissions including main layer gas content, main layer thickness, advanced rate, production rate, adjacent layer gas content, adjacent layer thickness and main layer distance from adjacent layers. The result shows that the prediction model has enough prediction accuracy for application of actual engineering in the coal mine. The predicted value is also essentially consistent with the actual value and the prediction method based on the uncertainty theory is reliable.

    Keywords: Gas emission. monte-carlo simulation, prediction, Geostatistical simulation.uncertainty gas content
  • Babak Sohrabian * Pages 52-67
    Kriging weights are calculated regarding the sample distances from the estimation point without attention to the sample values. This problem of kriging shows the necessity of developing new methods that consider both distance and sample values for assigning appropriate weights to the samples. In this study, a combination of the Gumbel and Clayton Archimedean copulas is proposed to describe spatial structure of two data sets. One of these sets includes some simulated physico mechanical properties of an andesite quarry and the other one contains borehole data of a porphyry copper deposit. The combined copula was able to describe various kinds of spatial structures with asymmetric upper and lower tails at different lags. The jackknife cross-validation test showed better performance of copula over ordinary kriging such that the mean values of variables were better estimated through the copula method. Correlation coefficients between the estimated and real values were higher for copula than kriging. The copula results had lower mean squared errors and this method better reproduced the data distribution. The kriging performance was severely affected by the variables’ distributions such that for highly skewed variables it showed the worst results. Moreover, accuracy and precision of the kriging results are inversely correlated with the amount of nugget effect. In contrary to kriging, marginal distribution and the nugget effect have far less impact on the copula’s performance. Therefore, this study strongly suggests copula approach for geostatistical estimation due to its flexibility in describing various spatial structures and outperforming ordinary kriging that consequently results in better economic evaluation.
    Keywords: Copula, Kriging, spatial structure, Tail dependence
  • Majid Unesi *, Abolfazl Jamali, Seyed Mojtaba Mortazavi Pages 68-78
    Following the reduction of fresh water resources and the growing need of society for these resources, the reduction of fresh water consumption in industries, especially the copper industry, is considered. In addition to water recycling, the use of seawater and treated water can be considered as alternatives. Since the highest water consumption of copper and molybdenum sulfide minerals processing is in the flotation unit, the purpose of this study is to investigate the changes of water quality on the efficiency of rougher flotation unit. The results showed that in similar operating conditions, the use of seawater reduces the recovery of copper sulfide minerals from 89.2% to 68.8%. However, the recovery of flotation when using treated water was 80.89% which is close to recovery when using well water (89.20%). Molybdenum recovery in both cases was approx. 100%, compared to 59 percent for seawater. Therefore, the use of treated water can be a good alternative to well water (current conditions).
    Keywords: Copper, Molybdenum Flotation, Treated water, Sea water, Well Water
  • Sirous Sepidbar, Mojtaba Ghorban Nejad, Mohammadreza Garmsiri * Pages 79-86

    Nowadays, one of the intractable challenges facing the minerals industry is the processing of complex ores. Processing of high sulphur content ore type is a major challenge in iron ore beneficiation. Thus, modification of mineral processing circuits to process iron ore with high sulphur content is essential. In this research, employing a regrinding section in iron ore concentrator aiming to reduce the particle size and improve the quality of concentrate in Golegohar concentrator line no. 4 was investigated. In this order, two different configurations were studied including regrind mill after high intensity (rougher, cobber) and low intensity (recleaner) magnetic separators. To assess the results of the circuit configurations, iron and sulphur grade, yield and blaine of concentrate were considered. Furthermore, the effect of particle size fractions with the d80 of 38, 45, 63 and 80 μm in the configurations was evaluated to find optimum particle size. Results indicated that the desired particle size in the reduction of sulphur content is +63-80 μm. Furthermore, utilising regrind mill after cobber resulted in a higher iron grade, yield and blaine while lower sulphur grade was attained with the regrinding after recleaner.

    Keywords: Iron ore processing, Regrinding, High sulphur content sample, Circuit configuration, Golgohar